Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Korokotta
Il Consigliere
Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 802
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ze Lublyna:)
|
Wysłany: Nie 18:54, 18 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
heh:)
no jajecznica na cebulce tyzjest dobra,i smalec robiony metodą chałupniczą, nie te sklepowe kostki robione ze szczurów,
ja czsami do jajecznicy wrzucam tez kawałek koncentratu pomidorowego.
a btw kanapeczka ze domowym smalcuszkiem,cebulką i kupą soli, to jes szlachta;)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry » |
|
|
|
|
don Rybello
Il Consigliere
Dołączył: 11 Sie 2005
Posty: 713
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Mazury
|
Wysłany: Nie 18:56, 18 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
no wreszcie nie tylko do ryby jakies watki!! a rogero to ty chyba przez pewien czas swoje zdjecie miales w awatarze????
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry » |
|
|
lord diablo
Gadatliwy
Dołączył: 21 Sie 2005
Posty: 329
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ożarów(dziura jak każde miasto do 50 tys lud.)
|
Wysłany: Nie 20:16, 18 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
a ja dam przepis NA RUSKIE PIEROGI
Składniki:
- Na ciasto:
- 1.5 szklanki mąki
- 1 jajko
- łyżka oliwy z oliwek
- ciepła woda
Na farsz:
- 3/4 kg ugotowanych ziemniaków
- kostka półtłustego twarogu
- cebula
- sól
- pieprz
- ewentualnie mleko
Sposób przyrządzania:
Zagnieść ciasto z mąki, jajka i oliwy, dolać odrobinę ciepłej wody (ciasto ma być miękkie i nie przyklejać się do rąk). Ugotowane ziemniaki zmiksować z twarogiem, dodać podzłoconą na oleju drobno pokrojoną cebulę (część powinna się lekko przypalić). Doprawić solą i pieprzem. W razie trudności z rozmieszaniem farszu dolać trochę mleka (farsz powinien mieć konsystencję papki). Ciasto rozwałkować cieniutko, wykrawać szklanką kręgi. Małą łyżeczką nakładać farsz i lepić pierogi (jak się nie będą chciały kleić posmarować brzegi ciepłą wodą). Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 3 minuty od wypłynięcia. Uwaga - trzeba zamieszać od czasu do czasu, bo pierogi lubią się sklejać lub przywierać do dna garnka. Pyszne prosto z wody, jeszcze lepsze podsmażone na patelni
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry » |
|
|
Korokotta
Il Consigliere
Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 802
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ze Lublyna:)
|
Wysłany: Nie 21:22, 18 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
taaa, to chyba moje regionalne danie:)
wrzatek musi byc bardzo osolony,a pierogi z dużą iloscią pieprzu
do pierogów prosto z wody, koniecznie trzeba w międzyczasie usmażyc skwarki z cebulką, potem wszystko wrzucić w jeden głęboki talerz,posypać solą,pieprzem i spożywać z polokoktą albo perłą mocną
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry » |
|
|
don Rybello
Il Consigliere
Dołączył: 11 Sie 2005
Posty: 713
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Mazury
|
Wysłany: Nie 22:02, 18 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
twoj regionalny? to skad tys? od ruskich?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry » |
|
|
Rogero
Gadatliwy
Dołączył: 09 Sie 2005
Posty: 383
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Będzin
|
Wysłany: Nie 23:22, 18 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Filecik napisał: |
...a rogero to ty chyba przez pewien czas swoje zdjecie miales w awatarze???? |
A co to jest awatar i które zdjecie?
Coś na słodko - polecam
Bierzecie banana i obieracie ze skórki, następnie robicie ciasto takie jak na naleśniki i dodajecie według upodobania aromat zapachowy do ciast (ja daje arakowy). Banana obtaczacie w mące skrobiowej i maczamy w cieście (tym na naleśniki). Potem na patelnie z rozgrzanym olejem i smażycie z kazdej strony na złoto. Po nałożeniu na tależ polewacie tego banana miodem. Ostatnio odmówiłem sobie piwa i kupiłem bitą śmietanę w sprayu i na ten miód psikam śmietaną (tą w sprayu oczywiście)
Mozna jeść rękami, ale potem całe łapy upierd.... więc odradzam.
PS. Przepis podejżany w jakiejś knajpie przez moją żonę, ale zapomniany
więc raczej autorski.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Rogero dnia Nie 23:39, 18 Gru 2005, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry » |
|
|
don Rybello
Il Consigliere
Dołączył: 11 Sie 2005
Posty: 713
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Mazury
|
Wysłany: Nie 23:28, 18 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
avatar to to co teraz masz tam tego myszona... a miales takiego pulchniaka kiedys
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry » |
|
|
lord diablo
Gadatliwy
Dołączył: 21 Sie 2005
Posty: 329
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ożarów(dziura jak każde miasto do 50 tys lud.)
|
Wysłany: Nie 23:40, 18 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
to są chomiki pewnie wiesz ale ci to uśwadomie ale fajniej ta tapeta z tymi chomikami wygląda jak są nawalone
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry » |
|
|
Rogero
Gadatliwy
Dołączył: 09 Sie 2005
Posty: 383
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Będzin
|
Wysłany: Nie 23:53, 18 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Już wiem o co chodzi.
To zdjecie ściagłem z jakiegoś bloga trzynastolatki i poobcinałem. A wy??? lubicie surfowac po blogach?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry » |
|
|
Korokotta
Il Consigliere
Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 802
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ze Lublyna:)
|
Wysłany: Pon 1:11, 19 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
taka raczej brzydka ta trzynastolatka....
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry » |
|
|
TURKISH
Wtajemniczony
Dołączył: 05 Wrz 2005
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 1:40, 19 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Schodzimy z tematu.
Bigos. Tygodniowy. I duzo kielbaski ma byc.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry » |
|
|
lord diablo
Gadatliwy
Dołączył: 21 Sie 2005
Posty: 329
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ożarów(dziura jak każde miasto do 50 tys lud.)
|
Wysłany: Pon 15:52, 19 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
OOOOOOOOO bigos jak wiecej poleży tym lepszy jak wino... teraz jeść mi sie chce te a może danie pt:
FASOLKA BO BRETOŃSKU ide na obiad zmusiliście mnie do tego
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry » |
|
|
cezario
Średnio wygadany
Dołączył: 08 Paź 2005
Posty: 53
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 23:11, 22 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
bigos jest lepszy tym im więcej razy go będziemy odgrzewać. a naj lepszy jest z dużą ilością mięsa
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry » |
|
|
Korokotta
Il Consigliere
Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 802
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ze Lublyna:)
|
Wysłany: Pią 1:34, 23 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
zgadzam sie dużo mięsa
no i chyba kurna znowu bede musiał se zrobić jejecznice,jesem głodny
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry » |
|
|
cezario
Średnio wygadany
Dołączył: 08 Paź 2005
Posty: 53
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 17:25, 23 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
smacznego!! Zrób sobie z boczkiem. mmmm paluszki lizać i nie tylko
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry » |
|
|
|