FAQ Zaloguj
Szukaj Profil
Użytkownicy Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Rejestracja
Tak
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Forum "Mafia Piwna" Strona Główna » Chcesz wstąpić do Piwa? » Tak
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Korokotta
Il Consigliere



Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 802
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Skąd: ze Lublyna:)

 Post Wysłany: Nie 18:54, 18 Gru 2005    Temat postu:

heh:)
no jajecznica na cebulce tyzjest dobra,i smalec robiony metodą chałupniczą, nie te sklepowe kostki robione ze szczurów,
ja czsami do jajecznicy wrzucam tez kawałek koncentratu pomidorowego.
a btw kanapeczka ze domowym smalcuszkiem,cebulką i kupą soli, to jes szlachta;)


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
don Rybello
Il Consigliere



Dołączył: 11 Sie 2005
Posty: 713
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Skąd: Mazury

 Post Wysłany: Nie 18:56, 18 Gru 2005    Temat postu:

no wreszcie nie tylko do ryby jakies watki!! a rogero to ty chyba przez pewien czas swoje zdjecie miales w awatarze????Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
lord diablo
Gadatliwy



Dołączył: 21 Sie 2005
Posty: 329
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Skąd: Ożarów(dziura jak każde miasto do 50 tys lud.)

 Post Wysłany: Nie 20:16, 18 Gru 2005    Temat postu:

a ja dam przepis NA RUSKIE PIEROGI Very Happy

Składniki:
- Na ciasto:
- 1.5 szklanki mąki
- 1 jajko
- łyżka oliwy z oliwek
- ciepła woda
Na farsz:
- 3/4 kg ugotowanych ziemniaków
- kostka półtłustego twarogu
- cebula
- sól
- pieprz
- ewentualnie mleko

Sposób przyrządzania:

Zagnieść ciasto z mąki, jajka i oliwy, dolać odrobinę ciepłej wody (ciasto ma być miękkie i nie przyklejać się do rąk). Ugotowane ziemniaki zmiksować z twarogiem, dodać podzłoconą na oleju drobno pokrojoną cebulę (część powinna się lekko przypalić). Doprawić solą i pieprzem. W razie trudności z rozmieszaniem farszu dolać trochę mleka (farsz powinien mieć konsystencję papki). Ciasto rozwałkować cieniutko, wykrawać szklanką kręgi. Małą łyżeczką nakładać farsz i lepić pierogi (jak się nie będą chciały kleić posmarować brzegi ciepłą wodą). Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 3 minuty od wypłynięcia. Uwaga - trzeba zamieszać od czasu do czasu, bo pierogi lubią się sklejać lub przywierać do dna garnka. Pyszne prosto z wody, jeszcze lepsze podsmażone na patelni Smile

Very HappyVery HappyVery HappyVery Happy


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Korokotta
Il Consigliere



Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 802
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Skąd: ze Lublyna:)

 Post Wysłany: Nie 21:22, 18 Gru 2005    Temat postu:

taaa, to chyba moje regionalne danie:)
wrzatek musi byc bardzo osolony,a pierogi z dużą iloscią pieprzu
do pierogów prosto z wody, koniecznie trzeba w międzyczasie usmażyc skwarki z cebulką, potem wszystko wrzucić w jeden głęboki talerz,posypać solą,pieprzem i spożywać z polokoktą albo perłą mocnąWink


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
don Rybello
Il Consigliere



Dołączył: 11 Sie 2005
Posty: 713
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Skąd: Mazury

 Post Wysłany: Nie 22:02, 18 Gru 2005    Temat postu:

twoj regionalny? to skad tys? od ruskich?

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Rogero
Gadatliwy



Dołączył: 09 Sie 2005
Posty: 383
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Skąd: Będzin

 Post Wysłany: Nie 23:22, 18 Gru 2005    Temat postu:

Filecik napisał:
...a rogero to ty chyba przez pewien czas swoje zdjecie miales w awatarze????Very Happy

A co to jest awatar i które zdjecie?

Coś na słodko - polecam

Bierzecie banana i obieracie ze skórki, następnie robicie ciasto takie jak na naleśniki i dodajecie według upodobania aromat zapachowy do ciast (ja daje arakowy). Banana obtaczacie w mące skrobiowej i maczamy w cieście (tym na naleśniki). Potem na patelnie z rozgrzanym olejem i smażycie z kazdej strony na złoto. Po nałożeniu na tależ polewacie tego banana miodem. Ostatnio odmówiłem sobie piwa i kupiłem bitą śmietanę w sprayu i na ten miód psikam śmietaną (tą w sprayu oczywiście)

Mozna jeść rękami, ale potem całe łapy upierd.... więc odradzam.

PS. Przepis podejżany w jakiejś knajpie przez moją żonę, ale zapomniany
więc raczej autorski.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Rogero dnia Nie 23:39, 18 Gru 2005, w całości zmieniany 1 raz
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
don Rybello
Il Consigliere



Dołączył: 11 Sie 2005
Posty: 713
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Skąd: Mazury

 Post Wysłany: Nie 23:28, 18 Gru 2005    Temat postu:

avatar to to co teraz masz tam tego myszona... a miales takiego pulchniaka kiedys

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
lord diablo
Gadatliwy



Dołączył: 21 Sie 2005
Posty: 329
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Skąd: Ożarów(dziura jak każde miasto do 50 tys lud.)

 Post Wysłany: Nie 23:40, 18 Gru 2005    Temat postu:

to są chomiki Very Happy pewnie wiesz ale ci to uśwadomie Very Happy ale fajniej ta tapeta z tymi chomikami wygląda jak są nawalone Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Rogero
Gadatliwy



Dołączył: 09 Sie 2005
Posty: 383
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Skąd: Będzin

 Post Wysłany: Nie 23:53, 18 Gru 2005    Temat postu:

Już wiem o co chodzi.
To zdjecie ściagłem z jakiegoś bloga trzynastolatki i poobcinałem. A wy??? lubicie surfowac po blogach? Laughing


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Korokotta
Il Consigliere



Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 802
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Skąd: ze Lublyna:)

 Post Wysłany: Pon 1:11, 19 Gru 2005    Temat postu:

taka raczej brzydka ta trzynastolatka....

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
TURKISH
Wtajemniczony



Dołączył: 05 Wrz 2005
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


 Post Wysłany: Pon 1:40, 19 Gru 2005    Temat postu:

Schodzimy z tematu.

Bigos. Tygodniowy. I duzo kielbaski ma byc.


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
lord diablo
Gadatliwy



Dołączył: 21 Sie 2005
Posty: 329
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Skąd: Ożarów(dziura jak każde miasto do 50 tys lud.)

 Post Wysłany: Pon 15:52, 19 Gru 2005    Temat postu:

OOOOOOOOO bigos Very HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery Happy jak wiecej poleży tym lepszy jak wino... Very HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery Happy teraz jeść mi sie chce Very Happy te a może danie pt:
FASOLKA BO BRETOŃSKU Very HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery Happy ide na obiad Very Happy zmusiliście mnie do tego Laughing


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
cezario
Średnio wygadany



Dołączył: 08 Paź 2005
Posty: 53
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


 Post Wysłany: Czw 23:11, 22 Gru 2005    Temat postu:

bigos jest lepszy tym im więcej razy go będziemy odgrzewać. a naj lepszy jest z dużą ilością mięsa Very HappyVery HappyVery Happy

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Korokotta
Il Consigliere



Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 802
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Skąd: ze Lublyna:)

 Post Wysłany: Pią 1:34, 23 Gru 2005    Temat postu:

zgadzam sie Very Happy dużo mięsa
no i chyba kurna znowu bede musiał se zrobić jejecznice,jesem głodny Very Happy Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
cezario
Średnio wygadany



Dołączył: 08 Paź 2005
Posty: 53
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


 Post Wysłany: Pią 17:25, 23 Gru 2005    Temat postu:

smacznego!! Zrób sobie z boczkiem. mmmm paluszki lizać i nie tylko Very HappyVery HappyVery Happy

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum "Mafia Piwna" Strona Główna » Chcesz wstąpić do Piwa? » Tak
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Solaris phpBB theme/template by Jakob Persson
Copyright © Jakob Persson 2003

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group